ŠPORT NA ZELENIM LIVADAMA

Radost u pokretu

Prostrane zelene livade pozivaju Vas na igru, na buđenje usnulog djeteta u Vama. Zaigrajte na našim uređenim igralištima nogomet, odbojku, badmington, stolni tenis, pikado  ili bilo koji drugi šport kojeg se sjetite ili ga izmislite. Ako se bavite borilačkim vještinama odradite savršeni trening na otvorenom ili otrčite nekoliko krugova dok Vas Sunce puni pozitivnom energijom. Jutrom dočekajte zlatno Sunce i meditacijom izbacite negativnosti iz sebe. Kroz mogućnost rekreacijskog jahanja doživjeti će te ne samo uzbuđenja koja zauvijek ostaju već i jedinstven osjećaj spoja čovjeka, plemenitih životinja i netaknute prirode.

PLIVANJE I SUNČANJE

Sunce i rijeka

Kristalna voda čarobne Mrežnice i Sunce iznad Vas. Malo prsno, malo kraul, malo leđno, na modrom nebu usamljeni sokol uputi Vam pozdrav. Mekana trava i zlatne zrake života, prirodni solarij i brončani ten Vam je zajamčen.

RAFTING, VOŽNJA KANUOM, KAJAKOM I SUP DASKAMA

Adrenalinsko uzbuđenje

Na nekim mjestima divlja, na nekim božanstveno mirna, protkana sedrenim slapovima – Mrežnica je savršeno odredište za sve ljubitelje raftinga. Čamcem, kanuom ili kajakom upoznat ćete njene obale, a u predvečerje sresti srnu koja se baš poput Vas došla osvježiti na izvoru života. U objektu možete iznajmiti i testirati svoje znanje te umijeće veslanja u dostupnim vam čamcima, kanuima, kajacima ili SUP-ovima (Stand up paddling) koji pružaju jedinstven i neponovljiv doživljaj riječne pustolovine i uživanja. Na svoj put oko kugle zemaljske SUP daske krenule su s čarobnih Havaja i stigle na isto tako čarobnu Mrežnicu. Priroda, voda i Sunce izbistrit će Vaša osjetila do razina koje niste niti slutili. U našem kampu biti će te upoznati i s osnovama ronilačkih vještina te drugih potrebnih znanja o ronjenju.

BICIKLIZAM

Pustolovina na dva kotača

Ako se u svoju pustolovinu namjeravate uputiti biciklom – znajte da ste dobro odabrali. Mnoštvo lokalnih cesta, šumskih puteva, staza i biciklističkih ruta omogućit će Vam sate i sate istraživanja, lutanja i uživanja u netaknutoj prirodi te svim znamenitostima i ljepotama na koje ćete usput naići.  Okolno područje premreženo je sa sedam ruta označenih  biciklističkih staza u ukupnoj dužini od 150 kilometara koje zaista vrijedi istražiti. Stoljetni hrastovi i miomirisni borovi pružat će Vam sjenu te pričati priče zagubljene u kronikama minulih vremena, priče o jedinstvu čovjeka, prirode i bajkovitih bića.

RIBOLOV

Odmor za dušu

Zahvaljujući svojoj čistoći Mrežnica je dom nebrojenim vrstama slatkovodnih riba i vodozemaca zbog čega je i omiljeno odredište ribolovaca. Posebice se ističu štuke, pastrve, šarani i somovi, a nije neuobičajeno uhvatiti i trofejni primjerak. Naravno, Mrežnicu i njen bujni život treba poštivati stoga je za ribolov potrebno nabaviti odgovarajuće dozvole, a opremu možete kupiti na nekoliko obližnjih mjesta.

PLANINARENJE

Do novih obzora

Nedaleko od nas nalazi se i dugoreška planina, gora Vinica visoka 321 metar. Omiljeno je odredište planinara, izletnika i šumskih lutalica koji odmor traže daleko od civilizacije. Njeni obronci ukrašeni su živopisnim vinogradima po kojima je i dobila ime, planinarski dom pružit će Vam utočište, a s njenog vrha pogled puca na Petrovu goru koja je ime dobila po posljednjem hrvatskom kralju narodne krvi Petru Svačiću (Snačiću) koji je 1097. godine na njoj izginuo u silovitom boju braneći domovinu od dušmana te vještičju planinu – Klek kraj Ogulina koja je po narodnim predajama dom brojnim bajkovitim bićima. Dobro se zagledajte i na obzoru ćete vidjeti ogulinske vještice kako polijeću u sumračje. Naša slavna književnica Ivana Brlić Mažuranić bi Vam mogla još puno toga o njima reći.