Green River - Robinzonski kamp

Mrežnica i sunce - odmor na izvoru života

Robinzonski kamp „Green River“  Robinson Shelter smješten je na jedinstvenoj lokaciji pored rijeke Mrežnice na površini od cca 10000 metara kvadratnih s potencijalom daljnjeg širenja. Rijeka Mrežnica dragulj je kontinentalne Hrvatske koji iz godine u godinu privlači sve veći broj domaćih i stranih gostiju, ali je i dalje zadržao svoju divlju čar. Kamp je lociran na lijevoj obali rijeke Mrežnice uz samu „zelenu rijeku“, u središnjem dijelu područja koje zahvaća četiri predivna slapa koji se prostiru u dužini 1,5 km  korita rijeke. Blizina gradova Duge Rese i Karlovca, Zagreba, Slovenije i autoceste omogućuje brz i siguran dolazak gostiju koji žele opustiti svoja osjetila u netaknutoj prirodi te iskusiti autentičnu riječnu pustolovinu.  Budući da nas do našeg mora dijeli sat vremena lagane vožnje, kao i do nacionalnog blaga Plitvičkih jezera,  može se slobodno ustvrditi i s punim pravom kazati da smo pozicionirani u samom središtu „Male zemlje za veliki odmor“, Lijepe Naše Hrvatske. Pogled koji puca na rijeku Mrežnicu i njezin kanjon s uređenog vidikovca unutar kampa jednako u jutarnja praskozorja i večernji zalazak Sunca nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Tu, u zelenom srcu Lijepe Naše, u aktivnom odmoru možete uživati u kupanju, plivanju, raftingu, vožnji kajakom i kanuom, biciklizmu, ali i šetnji te planinarenju obližnjim brdima i gorama. Na šumskim proplancima možda sretnete i vile o čijim divljim plesovima još pričaju narodne predaje. Postoji mogućnost da Vas u izvorima dočekaju mitološki vodenjaci, stari gospodari dubina. Priče kažu da su bića hrvatskoga bajoslovlja nestala kada su nestale stare šume i potoci – možda su se upravo ovdje, tu na čarobnoj Mrežnici, u ovome zeleno-plavom raju održala na životu!

Na prostranim livadama možete usavršavati tehnike nogometa, odbojke ili bilo kojeg drugog športa, a možete i meditirati dok Vas Sunce puni pozitivnom energijom. Kada ogladnite, na našim roštiljima pokažite svoje kulinarsko umijeće – pozitivni, zdravi hedonizam ono je što želimo promicati.

Kompetentno osoblje našeg kampa biti će vam stalno na usluzi i sa zadovoljstvom vas kroz radionice te praktične treninge podučiti i pripremiti kako biste ovladali vještinom pravilnog i zdravog veslanja i upravljanja različitih tipova riječnih čamaca i SUP-ova koji se koriste unutar samog objekta, posebno ribolovnim vještinama karakterističnim za ovaj  predivan kraj i zelenu rijeku Mrežnicu kao i mnogim drugim vještinama za koje iskažete interes.

Uz prirodne ljepote, dugoreški kraj pruža mogućnost istraživanja i mnoštva kulturno-povijesnih znamenitosti. Drevne vodenice, mlinice starih gospodara, ostatci nekih zaboravljenih vremena, utvrde, drveni mostovi i sakralni objekti zaokupit će pažnju svakog poštovatelja hrvatske prošlosti te Vas upoznati s krajem čijim tlom upravo kročite.

Kada sagledamo sve te ljepote, onda nam Više nije čudno što su braća Mirko i Stjepan Seljan, naši najpoznatiji istraživači dalekih divljina, rodom Karlovčani te su upravo iz svoga karlovačko-dugoreškog kraja krenuli na neobuzdana putovanja i otkrivanja novih svjetova i kultura.

Očuvanje prirode i okoliša nešto je čemu osoblje kampa zajedno sa svojim gostima posvećuje posebnu pozornost. Kamp ima osiguran parkirališni prostor, a vrijedna značajka mu je da ima pitke vode kao i prirodno grijanu toplu vodu. U kampu je dopušteno korištenje samo ekološki prihvatljivih samorazgradivih higijenskih potrepština.

Spoj i zajedništvo čovjeka, zemlje, vatre, vode i zraka moto je ovog jedinstvenog objekta za robinzonski smještaj.

Mrežnica, ta ljepotica koja očara svakog slučajnog i namjernog posjetitelja jedinstveni je dar prirode i prepoznatljivi simbol dugoreško-karlovačkog kraja, srž i duša identiteta stanovnika njenih obala. Ukrašena s čak 93 sedrene barijere nadnaravne ljepote te nebrojenim manjim slapićima, uvalama, kupalištima i skrivenim zakutcima pruža mnoštvo mogućnosti za aktivni odmor, rekreaciju i pustolovinu. Njena iznimna čistoća te kristalna bistrina savršene su za sve plivače, kupače i ljubitelje vodnih aktivnosti. Bogatstvo biljnog i životinjskog svijeta uvodi Vas u svijet gotovo primordijalne netaknutosti. Cvrkut ptica, plov jata riba,  pitomih riječnih patkica, pogled na zaljubljene labudove koji Vas poput drevnih mrežničkih mornara pozdravljaju u prolazu, osvježavajući lahor koji piri iz obližnjih šuma te zrake živorodnog Sunca odagnat će Vaše brige, izbrisati stres te blagotvorno djelovati na um, duh i tijelo.

Wanderlust je njemački pojam koji označuje snažnu želju za putovanjima u nepoznato, istraživanjem i pustolovinama. Naš kamp savršena je početna točka za istraživanje ovoga još uvijek neotkrivenog dijela Lijepe Naše, mjesto na kojem se možete potpuno opušteno prepustiti wanderlustu i zovu divljine.